Het ontstaan van MCV Well

M.C.V Well werd in 1965 opgericht, voorafgaand aan dat jaar waren de bossen in de omgeving van Well het strijdtoneel van de motorcrossers van die tijd. In de zomer van ’65 ontstond echter het idee om een echte motorcross club op te gaan zetten
Maico 250cc stand.1969
Grondleggers van deze club waren oud voorzitter Jan Gramsen, Jan Dolders (foto onder op de pagina), Herman Mulders, Joep Klabbers, Henk Driessen, Ger Reiniers, Hay Hagens, Pierre Cornelissen en Math Lucassen. De allereerste baan waar gereden werd, is terug te vinden bij het huidige Reindersmeer. Sterker nog, een gedeelte van de baan is verdwenen in dit meer. Na verloop van tijd werd de baan weer verplaatst. Er werd een nieuwe locatie gevonden in de buurt van de huidige baan. Om precies te zijn tussen het evenemententerrein (het rennerskwartier tijdens de wedstrijden) en de Wezerweg. Deze baan, gelegen op de heuvel die nu als mountainbikeroute dient, lag erg dicht bij de huizen aldaar. Hierbij werd een deeJan Doldersl van het huidige weg naar het rennerskwartier gebruikt als baan.

Ondanks dat de buurt enige tijd geen last leek te hebben van de motors die op 10 meter van hun huis af reden, bleek na een jaar dat deze situatie toch niet de meest ideale was. Iets wat zeker te begrijpen is, stel je eens voor! De nieuwe locatie werd gevonden op de locatie waar de huidige baan is gevestigd. In de jaren is hier natuurlijk het nodige veranderd. Het is dan ook nauwelijks voor te stellen dat de foto onder op deze pagina op het huidige terrein is genomen. In die tijd liep de baan over de grond waar nu de bezoekers tijdens de wedstrijden de wedstrijden komen aanschouwen. Op deze foto, is mooi terug te zien dat dit stukje grond toen nog zeer vlak was.

Nsu max1967 (2)

Dat ze in de tijd iets minder bezig waren met veiligheid blijkt wel uit de beschermende kleding die de rijder op deze foto (1967) draagt. Wij zijn er dan ook maar vanuit gegaan dat deze foto in de zomer van dat jaar werd genomen. Er werden toen al verschillende wedstrijden verreden, hierbij was echter nog geen overkoepelende organisatie betrokken. Deze was er immers nog niet. Vandaar dat er onderlinge wedstrijden werden gereden tussen de clubs in de omgeving.

Het was in die jaren al een traditie om met Pasen wedstrijden te organiseren, een traditie die nog steeds in eren wordt gehouden. Op deze manier ging het nog enkele jaren door, tot het jaar 1972.

In dat jaar ontstond er binnen de motorcrossclub interesse in autocross. De motorcrossclub werd dan ook omgedoopt tot een autocrossclub.  Natuurlijk werden er nog wel wedstrijden georganiseerd, maar dit waren dus autocrosswedstrijden en geen motorcross wedstrijden. Na enkele jaren actief te zijn geweest binnen de autocross, werd in 1978 de club weer een motorcrossclub.

 

In deze periode werd tevens de GeLimBra opgericht, waar de club zich bij aansloot. De Gelimbra werd enige jaren later de MON, de organisatie waar de club nog steeds bij aangesloten is.